vidgrids.com : Online Video Search & Discovery Engine :

Rtvusk Videos

DNEVNIK 1 16.04.2013
DNEVNIK 1 16.04.2013

Dnevnik 17.04.2013.
Dnevnik 17.04.2013.

Delila Alibegović - Amar- OTVORENA MREŽA 26.03.2013_0
Delila Alibegović - Amar- OTVORENA MREŽA 26.03.2013_0

Delila Alibegović - Amar- OTVORENA MREŽA 26.03.2013_0

NEDJELJOM ZAJEDNO 30.09.2012
NEDJELJOM ZAJEDNO 30.09.2012

BOSANA FONDACIJA STIPENDIRA 10 STUDENATA IZ BiH.flv
BOSANA FONDACIJA STIPENDIRA 10 STUDENATA IZ BiH.flv

Priče sa Une - Fly fishing
Priče sa Une - Fly fishing

Rafting i ribolov najrazvijenije su aktivnosti u parku. Rafting trenutno vrši sedam privatnih firmi. Iako je ih je prije bilo mnogo više nadzorom nad parkom utvrđeno je da mnogi ne posluju u skladu sa svim zakonskim odredbama kao što je zakon o unutrašnjoj plovidbi. Na Uni je dužinom od 12 km određen prostor za fly fishing ili mušičarenje i to je jedan od dužih fly fishing predjela u regionu.

Priče sa Une - Turistički voz
Priče sa Une - Turistički voz

Već osam godina uz smaragdnu Unu saobraća Rotary voz. Ovaj deveti put od posebnog je značaja jer su ovogodišnji učesnici imali priliku upoznati sve čari sada već aktivnog i aktuelnog Nacionalnog parka Una.Njegovi predstavnici najavljuju da bi ovu tradiciju od iduće godine mogli preuzeti od dosadašnjeg organizatora Rotary kluba.

I ove godine učesnici Rotary voza bili su opčarani ljepotama Smaragdne doline. Pored gostiju iz naše i zemalja u okruženju, bilo je i onih koji su stigli iz daleke Amerike pa čak i Sirije da bi doživjeli trenutke koji će zasigurno postati glavna atrakcija ovdašnje turističke ponude.

Organizatori ovog događaja potrudili su se za potpun ugođaj jer su osim vožnje kroz Bihać, Kulen Vakuf i Martin Brod učesnici uživali u muzici, gastronomskim i drugim ponudama izuzetno ljubaznih domaćina. Upriličen je i susret sa predstavnicima Općine Donji Lapac iz susjedne RH.

Bitno je kazati da su svi učesnici bili oduševljeni viđenim i da su najavili ponovni dolazak, što još jednom potvrđuje da bi bihaćki kraj kada je turizam u pitanju, mogao postati nezaobilazna destinacija svih namjernika koji putuju u našu zemlju.

Priče sa Une - Martin Brod
Priče sa Une - Martin Brod

U strasnom zagrljaju dvije rijeke, na ušću Unca u Unu, u zaleđini opasan kršom, ljubomorno čuva svoje čari neponovljiva i vjekovima nedirnuta prirodna ljepota, mjestašce Martin Brod.

Upravo tu se nalazi najveći unski slap i vodopad, gdje se preko bigrene prečage visoke 54 metra, na odsjeku od 100 metara, prosječno prelijevaju 63 kubna metra vode u sekundi.

Ti prirodni vodopadi predstavljaju unikatnu vrijednost koja decenijama na Unu privlači ogroman broj zaljubljenika prirodnih ljepota ali i ribolovce te umjetnike koji u Uni traže inspiraciju za svoja djela.

Priče sa Une - Info pult
Priče sa Une - Info pult

U Nacionalnom parku Una otvoren je prvi info pult za turiste i sve putnike-namjernike.
Pored informiranja namijenjen je i za degustaciju te prodaju autohtonih proizvoda.
Info pult finasiran je od talijanske NVO ICEI -IPSIA u sklopu projekta "Preporod doline Une".

Priče sa Une - Dan Nacionalnih parkova
Priče sa Une - Dan Nacionalnih parkova

U povodu Europskog dana parkova, bihaćki osnovci, najmladje članice SPC "Virus" i članovi Udruženja "Radost druženja", osobe i djeca sa posebnim potrebama bili su gosti Nacionalnog parka "Una".

Idealna prilika i još bolji način za istinsku promociju evropskih zaštićenih zona, ali i bezbrižnu igru, uživanje, kreativni nastup.

Pogledaj nebo, dodirni drvo, osjeti zrak, pronađi sebe !

Priče sa Une - Una regata
Priče sa Une - Una regata

Ako ste ljubitelji brzih voda, ekstremnog sporta i netaknute prirode onda je Una regata prava prilika za vas.
Dodjite i upoznajte prelijepu rijeku Unu koja je u svom toku jedinstvena baš kao na ovom video zapisu.
Una regata je tradicionalna, međunarodna turističko-sportska i kulturna manifestacija.

Priče sa Une - Priprema unske pastrmke
Priče sa Une - Priprema unske pastrmke

S prelijepim pogledom na krajišku ljepoticu gosti brojnih restorana u dolini rijeke Une imaju priliku uživati u raznovrsnim specijalitetima od tek ulovljene pastrmke.

Ukusnog i profinjenog okusa pastrmka je idealna za kuhanje, pečenje i pržanje.

Ipak, potvđuju gosti, najukusnija je pastrmka pripremljena na žaru!

Priče sa Une - Unski lađari
Priče sa Une - Unski lađari

Stoljećima su ljudi na obalama Une gradili ladje i njima krotili divlju rijeku.

Lađa je bila prevozno sredstvo, pomagala je u ribolovu, lađom se vadio i vozio unski pijesak. Danas, vožnja lađom, sastavni je dio ovdašnje turističke ponude, ali i kulturno-sportskih manifestacija.

Najpoznatiji su Unski lađari iz Bosanske Krupe, manifestacija koja se održava duže od trideset godina.

Priče sa Une - Turisti na Uni
Priče sa Une - Turisti na Uni

Zbog specifičnosti i nedirnutih prirodnih ljepota područja gornjeg toka rijeke Une ono je postalo oazom i hodočašćem istinskih zaljubljenika prirode i prirodnih ljepota, avanturista, među kojima istaknuto mjesto zauzimaju ljubitelji raftinga i ribolova.

PROMO - RTV USK
PROMO - RTV USK

JP Radio-televizija Unsko-sanskog kantona d.o.o. se bavi pripremanjem, proizvodnjom, reprodukovanjem, difuzijom i prenosom vlastitih radio-televizijskih sadržaja namijenjenih javnosti Unsko-sanskog kantona i šire, održavanjem i razvojem vlastite tehničke osnove, proizvodnjom i plasmanom marketinških poruka, te drugim srodnim djelatnostima.

JP RTV USK d.o.o. svakodnevno proizvodi i emituje radijski I televizijski program.

JP RTV Unsko-sanskog d.o.o. kantona je u proteklom vremenu izrasla u snažan medijski kolektiv koji se poštuje i uvažava, čiji se sadržaji prate i pamte.

Naše su reporterske ekipe svakodnevno na terenu, prate aktulena zbivanja i javnost izvještavaju o njima. Bili smo i ostali aktivni sudionici svih dogadjanja na prostoru Unsko-sanskog kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Naši su gosti, predstavnici općina, izvršne i zakonodavne vlasti USK, F BiH i države BiH, premijeri, predsjednici država, ambasadori, najviši predstavnici medjunarodne zajednice, ali i zanatlije, poljoprivrednici,obični ljudi, povratnici...

Reporterske ekipe RTV USK su koncem 1995. i 1996. godine prve ušle u povratnička naselja i ukazali na potrebu solidarnosti i podrške.

Pratili smo reprezentativne nastupe naših sportaša, bili bili pokrovitelji brojnih kulturnih, sportskih i drugih manifestacija,medju kojima državnih, balkanskih i evropskih prvenstava.

Naš je moto bio i ostao vezan uz aktuelan, objektivan, profesionalan i timski rad.

Radio-televizija Unsko-sanskog kantona danas ima sedamdesetak zaposlenih. Svakodveno emitujemo više od 16 sati televizijskog i 24 sata radijskog programa, od čega više od 50 posto u vlastitoj produkciji. Signalom pokrivamo prostor osam općina Unsko-sanskog kantona ( Bihać, Cazin, Velika Kladuša, Bužim, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Ključ i Sanski Most ) kao i dijelove RS-a ( Bosanski Novi, Prijedor, Bosanska Kostajnica...) Već godinu dana program TV USK-a je u paketu Moje TV--BH Telekoma, tako da vjernost gledatelja stičemo u cijeloj BiH.

Tridesetak novinara i urednika svakodnevno priprema informativni, dokumentarni, obrazovni, kulturno-zabavni, sportski, dječiji i vjerski program , te ostale programske sadržaje. U realizaciji i prenosu radijskog i televizijskog programa učestvuju novinari, producenti, kamermani, montažeri, tonci, realizatori, predvodjeni šefovima tehničkog sektora.

Službe za ekonomsko-finansijske i marketinške poslove uspješno posluju i održavaju partnertske veze sa bezmalo svim uspješnijim firmama u USK i širem prostoru Bosne i Hercegovine.

Svoje prednosti koje nam osigurava raznolika i veoma sadržajna programska shema slobodni smo ponuditi Vama u obliku snažne marketinške kampanje po iznimno povoljnim uvjetima. Za Vas ćemo osigurati kompletnu kampanju koja u sebe uključuje idejno osmišljavanje i izradu audio i video reklama, kvalitetan dizajn, grafičku obradu, video prezentaciju i tako redom.

Što se tehničkih pretpostavki tiče raspolažemo sa kvalitetbnom vlastitom opremom koja se bazira na digitalnom video zapisu i digitalnoj montaži, slici visoke rezolucije i kvalitetnoj postprodukciji.

Dio naše ponude i naših aktivnosti saznaćete nakon posjete naše web stranice rtvusk.ba.

Javite nam se, učinimo zajedno nov poslovni iskorak.

Priče sa Une - Troslap,Dvoslap
Priče sa Une - Troslap,Dvoslap

U svom gornjem toku rijeka Una nosi obilježja prave planinske rijeke, a njeni sedronosni slapovi, bukovi i vodopadi predstavljaju prave bisere ljepote.

Nakon Martinbrodskog vodopada i Štrbačkog buka voda se obrušava niz Troslap i Dvoslap gradeći jedinstvene sedrene tvorevine svojstvene ovoj ljepotici.

U Uni je posebno interesantan živi svijet koji i sam pridonosi stvaranju sedrenih tvorevina.

Mahovine - briofite su svojom građom pogodne za zadržavanje istaloženog kalcita, čineći tako neizostavnu kariku u procesu stvaranja i rasta sedrenih tvorevina.

Priče sa Une - Štrbački buk
Priče sa Une - Štrbački buk

Televizija Unsko-sanskog kantona započinje sa emitiranjem serijala kratkih video zapisa u kojima promoviramo ovdašnje prirodne, kulturno-historijske i tradicionalne vrijednosti i ljepote. Priče sa Une ekranizirat će ljepotu Štrbačkog buka, Martin Broda, Dvoslapa i Troslapa, slikom ispričati priču o Una regati, ladjarima, pratiti turiste čiju pažnju privlači Una i život na njenim obalama i još mnogo toga.

Priče sa Une pogledajte svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka od 18,50 sati u programu Televizije Unsko-sanskog kantona.

Priče sa Une - Stari mlinovi
Priče sa Une - Stari mlinovi

Televizija Unsko-sanskog kantona započinje sa emitiranjem serijala kratkih video zapisa u kojima promoviramo ovdašnje prirodne, kulturno-historijske i tradicionalne vrijednosti i ljepote. Priče sa Une ekranizirat će ljepotu Štrbačkog buka, Martin Broda, Dvoslapa i Troslapa, slikom ispričati priču o Una regati, ladjarima, pratiti turiste čiju pažnju privlači Una i život na njenim obalama i još mnogo toga.

Priče sa Une pogledajte svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka od 18,50 sati u programu Televizije Unsko-sanskog kantona.

Medijska mreža za pravično obrazovanje
Medijska mreža za pravično obrazovanje

Nakon učešća na seminarima o izvještavanju o obrazovanju u organizaciji Media plana i nagrađenog priloga o izvrsnim rezultatima upravo Mješovite srednje škole iz Bihaća, RTV USK pozvana je da sa još jednim prilogom učestvuje u projektu „Medijska mreža za pravično obrazovanje" koji realizuje Media plan institut uz podršku Save the Children Norveška u BiH. Naša TV kuća će zajedno sa televizijama TV 1 i Hayat iz Sarajeva i ATV iz Banje Luke razmijeniti priloge o obrazovanju za emitovanje. Naša ekipa ispričala je priču o pozitivnom primjeru školovanja romske djece.

Plod Centar za promociju lokalnog razvoja Bihać
Plod Centar za promociju lokalnog razvoja Bihać

Plod Centar za promociju lokalnog razvoja Bihać polovinom prošle godine otpočeo je sa provedbom projekta "LED NET-Inicijativa za kreiranje mreže za lokalni ekonomski razvoj u BiH".
LED NET projekat nastao je kao odgovor na nedovoljnu uključenost civilnog sektora u procesu provedbe socio-ekonomskih reformi u BiH. Cilj projekta je povezivanje organizacija civilnog društva, razmjena iskustava kao i jačanje njihove uloge u procesu lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja te unapređenja saradnje između vladinog, nevladinog i privatnog sektora. Projekat LED NET čija ukupna vrijednost prelazi 200 hiljada eura provodi se u suradnji sa Udruženjem za poduzetništvo i posao LINK Mostar,Nezavisnim birom za razvoj Gradačac,Udruženjem poduzetnika i poslodavaca Žepče ali i Centrom za razvoj Hercegovine Trebinje.Jedna od aktivnosti u okviru projekta je i studijska posjeta Varaždinskoj županiji kao jednoj od vodećih županija u Hrvatskoj, kako bi se upoznala sa primjerima dobre suradnje te općenito osmišljavanjem i provođenjem projekata razvojne agencije i tvrtki u vlasništvu Varaždinske županije, poput Poslovnih zona te razvojnih i garancijskih agencija.


Razmjena znanja i pozitivnih iskustava koja vodi ka jačanju lokalne ekonomije i stvaranju boljih uvjeta za ekonomski razvoj poduzetništva, jedna je od aktivnosti planirana u sklopu projekta, što se upravo desilo u Varaždinskoj županiji. Biti župan u Varaždinskoj županiji, Predragu Štomeru, kaže, nije nimalo teško. Najkonkurentnija je to županija u Hrvatskoj koja ujedno ima najmanju stopu nezaposlenosti. Pohvaliti se mogu ulaganjem u obrazovanje, privredu ali i jačanjem kapaciteta koji pomažu poduzetnicima od strane formirane razvojne i garancijske agencije za razvoj a potom poslovnim i slobodnim zonama. Sve su to pozitivni primjeri koji su prezentirani mreži LED NET-a.

Postojanje razvojne agencije za pripremu i implementaciju projekata iz Evropske Unije jako je bitno. U sedam godina rada, varaždinska Razvojna agencija realizirala je 30 projekata u vrijednosti od više 12 miliona eura.Kako vole reći, produžena su ruka općina i gradova jer nude usluge od prijave,izrade pa do provedbe projekta. Upravo onim čime se uspješno bavi i bihaćki Plod Centar.

Pored toga,tu su i uspjesi od strane Garanacijske agencije varaždinske županije, koja je kao takva prva nastala u ovoj županiji prije pet godina.

Uvijek prisutni na evropskom tržištu su i predstavnici Poslovne zone kako bi strane investicije doveli u Hrvatsku. Posao je to, koji je prema riječima direktorice, više rudnički ali se isplati.
Pored toga, imaju formirane i slobdone zone čiji komplek ispunjava 11 investirora.

Plod Centar iz Bihaća zajendno sa partnerima u okviru projekta Led Net bio je impresioniran sa onim što je vidio u Varaždinu.

RTV USK REALIZIRA PROJEKT "UNIGENDER TV RADIONICE"
RTV USK REALIZIRA PROJEKT "UNIGENDER TV RADIONICE"

Radio-televizija Unsko-sanskog kantona krajem maja započela je sa realizacijom tromjesečnog projekta UNIGENDER TV RADIONICE, koji se realizuje uz podršku Općine Bihać (Službe za društvene djelatnosti i mlade), čije je Općinsko vijeće usvojilo plan prevencije seksualnog i rodno baziranog nasilja krajem 2011., a u sklopu projekta "Prevencija i suzbijanje rodno zasnovanog i seksualnog nasilja u pet lokalnih zajednica" i Akcionog plana Gender Centra FBIH.

Radionice će se odvijati u četiri srednje škole na području općine Bihać. Ugovori o saradnji sa Gimnazijom Bihać, Katolički školski centar "Ivan Pavao II", Elektrotehničkom-drvoprerađivačkom srednjom školom i Medicinskom školom potpisani su 28.maja, a i radna grupa ovog projekta održala je prvi sastanak na kojem su dogovoreni sadržaji uvodnih radionica i termini održavanja.

Prve radionice (uvodna i pripremna) održane su u Gimnaziji Bihać, učestvovalo je dvanaest učenika i učenica, a ove sedmice radionice će biti održane i u ostalim školama. Radionice se održavaju kako bi se adolescentskoj populaciji prezentirali podaci i potaknula diskusija o problematici rodne neravnopravnosti, seksualnog i rodno baziranog nasilja.

Sve radionice i napredak projekta biće zabilježene kao video materijal u vidu reportaže koji će zajedno sa četiri finalne TV radionice, u kojima će na kreativan način učenici prezentirati različite teme, biti emitovan u obrazovnom programu, programu za mlade i na web stranici TVUSK, koja je i nosilac ovog projekta.

Radionice su izradile i provest će ih Dušanka Tatlić (Služba za društvene djelatnosti i mlade Općine Bihać), Alma Kovačić (Centar za socijalni rad Bihać) i Rasima Henić (RTVUSK), a video materijali će biti proslijeđeni svim školama kako bi se i u budućnosti mogli koristiti kao nastavno sredstvo na satima odjeljenske zajednice, demokratije i ljudkih prava, psihologije, sociologije, zdravstvenog odgoja, maternjeg jezika, ali i na roditeljskim sastancima, sjednicama učeničkih, nastavničkih i roditeljskih vijeća.

Obilježen Svjetski dan upalnih bolesti crijeva pod motom "1:200″
Obilježen Svjetski dan upalnih bolesti crijeva pod motom "1:200″

Povodom Svjetskog dana upalnih bolesti crijeva Udruženje oboljelih od Morbus Crohna i ulceroznog colitisa u BiH pokrenulo je kompanju koja za cilj ima ukazivanje na poteškoće oboljelih od tih bolesti i animiranje nosilaca vlasti svih nivoa da učine što je u njihovoj moći za poboljšanje njihovog položaja.

Find the Videos, Producers, & Vloggers You Want Faster